Area 51 - Teambuilding - Day 3
Best team ever!
Low ropes - Area 51
Dagen startet med frokost som vanlig i kantina. Deretter var det buss til Area 51, og fokus på samarbeid og lederskap.Allerede fra starten av var det tydelig at alt var meget gjennomtenkt. Vi ble delt inn i to grupper med en metode jeg ikke hadde prøvd før. Vi fikk beskjed om å gå sammen to og to. Jeg valgte naturlig nok den som sto nærmest meg. Vi fikk beskjed om å bli enig hvem av oss to som var rød eller blå. Da vi hadde gjort dette skulle de blå gå til ene siden og de rød til den andre siden. Vi var da delt i to lag. Denne metoden skal jeg benytte med elevene mine, og var en ny vri ut fra det jeg vanligvis bruker der jeg gir elevene ulike tall og lignende.
Gruppen min ble ført til en bane der vi fikk en oppgave vi skulle gjennomføre. Jeg ble valgt til en av to ledere, og vi fikk forklart oppgaven vi skulle løse. Vi skulle så informere gruppen om oppdraget og hjelpe gruppa å kommunisere best mulig slik at oppgaven ble løst på best mulig måte.
Oppgaven vi fikk var at vi skulle frakte hele gruppa fra A til B over et "hav" ved hjelp av planker. I havet var det satt ut murblokker som vi kunne bruke til å hjelpe oss. Vi fant fort ut at plankene ikke var lange nok til å rekke fra en murblokk til den neste. Vi hadde en god kommunikasjon der alle fikk komme med sine forslag og til slutt fant vi løsningen.
Så var det om å få hele gruppen over. Lederen vår sa at vi var en av de beste gruppene han hadde hatt (sikkert aldri sagt det før). Litt av målet her var å oppdage hvor viktig kommunikasjon er i en gruppe. Lederen vår hadde mange hinder på lur til oss dersom vi ikke kommuniserte godt nok, eller var uheldig å tråkket ut i havet (feilet i oppdraget). I og med at gruppen fungerte så bra ga han oss hindringer selv om vi ikke egentlig hadde fortjent de. Noen av hindringene som ble gitt var: bind foran øynene på en person, noen ble bindet sammen og noen måtte si alle ord to ganger. Alle disse hindringene han gav oss gjorde det slik at kommunikasjonen ble vanskeligere. Men med en blind, et par siamesiske tvillinger og litt morsomt språk kom vi oss helberga over havet SAMMEN.
I og med at temperaturen fortsatt var mellom 30 og 40 grader Celsius og luftfuktigheten var over 95% var det drikkepauser titt og ofte. Syntes disse drikkekoppene passet godt inn i Campen.
Vi gjennomførte 3 ulike samarbeidsøvelser på Area 51.
Denne med rockeringen var tilsynelatende den enkleste, men krevde mye mer enn først antatt. Her skulle alle holde pekefingrene inn mot midten. Så ble rockeringen lagt oppå alle fingrene. Oppgaven var at alle måtte til enhver tid være borti rockeringen med pekefingrene sine, og målet var å legge rockeringen på bakken. Sier ikke mer om hvordan dette gikk, men anbefaler du som leser dette å prøve denne sammen med noen. Vil at du skal få den samme aha-opplevelsen som jeg fikk. Denne skal jeg selvsagt prøve på mine elever.
NASA Workshop
Etter Area 51 var det tid for NASA workshop. I denne workshopen skulle vi bygge et solcelle-seil som skulle kunne bli skutt ut av en rakett. Den skulle ha minst mulig masse slik at den var mulig å frakte med i raketten og den skulle kunne utplassere seg selv etter oppskytning. Vi fikk kjøpe utstyr ut fra en liste og hadde et visst antall credits tilgjengelig. Noen materialer var dyrere enn andre, og her måtte vi ta økonomiske hensyn i konstruksjonen. Å jobbe på denne måten der en må tenke kostnad når en gjør et forsøk var virkelig genialt. Hvorfor ikke legge dette inn i enkle forsøk i barneskolen, det skal jo tross alt være regning i alle fag.Nå er det slik at man lærer mye av å feile og vårt solcellepanel krevde nok mer arbeid om det skulle fungert optimalt. Men med mange erfaringer rikere, pakket vi sammen solseilet og gikk til lunch.
Rocketry workshop
Etter lunch var det klart for å bygge vår egen rakett.Til ære for bloggen måtte jeg gi raketten navnet "Space Ann".
Rakettoppskytingen skulle gjennomføres dagen etterpå fra Campens egen rakketoppskytingsbase.
Egg Prize
Neste oppdrag var å lage en landingsmodul og en rover som skulle frakte et egg til et gitt sted. Vi ble delt i grupper, og jeg ble i gruppa som skulle lage selve landingsfartøyet. Av tidligere erfaringer fra mitt studie på Andøya solgte jeg inn kjegleformen. Vi hadde også her begrenset med utstyr og et gitt antall credits som vi kunne bruke i oppgaven. Vi valgte å lage kjegleformen med det eneste materialet som egnet seg her, nemlig kartong. Ideelt sett ville jeg brukt annen kartong, men det var dette vi hadde. Vi valgte i tillegg å lage en fallskjerm som skulle gjøre landingen mykere. Vi passet på å ha god kommunikasjon med gruppa som laget roveren med egget som skulle være inni landingsfartøyet.Når oppgaven var ferdig skulle det hele testes ut. Landingsfartøyet ble sluppet fra ca. 6 meters høyde og skulle lande i en rockering.
Så skulle roveren tas ut og bli sluppet ned en bakke og kjøre lengst mulig. Til slutt åpnet vi roveren for å se om egget hadde overlevd.
LEO mission
Så var det klart for vårt siste mission for dagen, Low Earth Orbit mission. Her fikk jeg være missionspesialist 2 og fikk være inni shuttlen under oppskyting og ble fraktet over ombord på den internasjonale romstasjonen etter hvert. Jeg hadde ansvar for å lukke opp Cargo bay doors og endel andre småoppgaver. Det var mange knapper inni romferga og var veldig glad for manualene vi fikk til å hjelpe oss.På romstasjonen skulle jeg gjennomføre et forsøk slik de gjør på romstasjonen.
Her e crewet på Den internasjonale romstasjonen: Kris, meg, Stephanie og Matthew.
Litt leketid ble det også tid til. :) Viktig med frilek!
Avslutta dag 3 med nok et stort smil om munnen!
To be continued!
Kommentarer
Legg inn en kommentar